Historien
Home 
Triumfer 
HVB 1 
HVB 2 

 

HistorienSpillereTrænereLederePriser

Status for HVB 1 (indtil 2005).

Med kun 5 nederlag, heraf kun 2 i SBU, hvor holdet i dag er ubesejret i 2 år og et par måneder eller over 40 kampe og med kun 3-4 uafgjorte kampe på 5 sæsoner og I over 120 kampe, har HVB 1 årgang 92 vist en utrolig fremgang og vilje til at vinde hver gang, selvom det aldrig er blevet pålagt dem !

HVB 2 har fulgt efter og lavet mange utrolig flotte resulater både I SBU og ved diverse stævner og havde fortjent et SM for række 4 hold I 2003.

 

Målscoren for HVB 1 I SBU                        "622-107"

For hele afdelingens hold I SBU                   "1136-408"

Læs lidt af historien herunder !

 

 

Historien

1997

I 1997 startede årgang 92 spillerne så småt op sammen med årgang 91, med stor hjælp fra Rudi Frederiksen, Jens Schønherr og andre forældre.

1998

Nogle få spillede kampe på 5 mands I sæsonen 1998. I sommeren 1998 kom Søren tilbage til Roskilde fra Århus og overtog træningen af årgang 92.

Målbevidst begyndte vi med meget teknisk træning altid med bold til alle og få køer når vi trænede. Men de passede ikke de små purke I starten at lave tekniske øvelser, fodbold gik ud på at spille kamp. Daniel var hurtig ude efter anden træningsaften med "drible kaos", at det var kedeligt og forøvrigt kunne de alle drible (6½ år gammel !!!). Det var en virkelig sjov tid med mange sjove episoder og bemærkniger, som jeg kunne ønske at alle forældre oplevede.

Vi fandt dog hurtig udad at vi havde mange dygtige spillere og der kom flere til, så samtidig med træningen, fik træner teamet også sat gang I deres udvikling, ved at tage kurser I SBU og interne kurser I HVB.

Allerede I efterårets Anders And CUP vandt HVB 1 alle kampene og HVB 2 tabte kun en kamp, så vi fik et lille prej om deres kunnen, men vi kendte jo ikke de andre hold, så vi slog det hen med at det nok var held eller god lodtrækning. Spillerne var meget ulykkelige over at de ikke skulle til finalestævne ligesom dem som var ældre og det var faktisk synd for dem.

1999

I 1999 kom Lars Green og Torben Kofoed med som trænere, samt Ayo Holt som Holdleder. Resultaterne begyndte hurtigt at komme og selvom vi desværre fik dem meldt til i for lav en række i 1999, hvor vi vandt 19 uad 20 kampe (1. nederlag: HVB - Tåstrup B 70 3-4) i række 2. Selvom vi henvendte os til SBU I sommerpausen, kunne vi ikke få lov at rykke op, dette er heldigvis ændret sig fra år 2003. Vi fik endnu et nederlag I Anders And CUP, hvor vi dog slog både række 1 hold og mesterrække hold ud (2. nederlag: AB - HVB 4-3, foran 3-1 ), hele 2 nederlag på et år, det skulle vise sig ikke at ske siden, indtil videre !.

2000

I år 2000 blev det så spændende at se om vi kunne være med I række 1 og de kunne vi med 8 sejre rykkede vi I mesterrækken, stadig var vi usikre på hvor stærke vi var og så frem til efterårssæsonen, hvor vi som det første hold 7-mandshold i HVB's historie debutere I mesterrække I 7-mandsfodbold. Men det gik overal forventning I første kamp vandt vi 11-0 over Brøndby og vi vandt 10 sejre I træk før vi ved SM vandt titlen med 2 sejre: HVB - Helsingør IF 2-0 og HVB - Herfølge 6-1. Vi var meget overraskede og glade for titlen, men kneb os lidt I armen over at landsby klubbens Mikroput hold vandt SM I Mesterrækken, samtidig med at 2.holdet I række 2 blev nr. 2 I puljen.

Det var stadig svært at afgøre vores niveau gennem året, da vi det meste af året spillede med blandede hold til stævner, noget som vi blev ved med indimellem og kan anbefale, da det giver flydende overgang mellem holdene og at alle kender og respekterer alle.

Vinteren 2000-2001 startede vi med at vintertræne på grusbanen en gang om ugen, når vejret tillod det. Siden da har vi næsten altid været mellem 15-20 spillere igennem vinteren som har trænet hver tirsdag, det har spillerne nydt og dem som havde andre idrætsgrene passede det.

2001

I vintersæsonen vandt vi både SM (vi havde endnu et hold med I finalerne) og DGI Landsmesterskaber indendørs og blev i April måned 2001 kåret til Månedens Idrætspræstation I Roskilde, en hæder som vi var meget glade for.

Vi fik lidt tilgang før sæsonen, hvor Dario kom ned fra Årgang 91, hvor han havde spillet, Nicki Vejlebo Nielsen fra RB 1906, Frederik Leen fra Lejre, samt Kasper og Frederik Tangbæk fra KFUM. Helt uden at have fiskestangen ude. Der kommer yderligere spillere, som senere er stoppet eller flyttet tilbage hvor de kom fra. Alle hold blev dermed styrket meget og vi tilmeldte derfor 2 hold I række 1, det ene hold gik igennem uden nederlag. Efter et spændende forår lykkedes det begge hold at kvalificere sig til mesterækken, dels p.gr.a. held og at vi spillede blandede hold I foråret, men det gav lidt bagslag I efteråret, hvor vores 2. hold havde det meget svært, men det har de været gode til at tackle siden, godt støtte af holdleder Jesper Tangbæk, som holder dem oppe og de skaber stadig mirakler og spiller ofte ligeså godt spillemæssigt som hold 1(4. plads I Vildbjerg CUP B-række 2002 og 2. plads ved Næstved bredde stævne 2003).

Det bedste hold vandt også efterårets Mesterrække, med 9 sejre og et enkelt nederlag (3. nederlag: HVB - Næstved 1-3)

Vi glædede os til det andet SM, hvor vi I silende regn vandt begge kampe: HVB - Ølstykke FC 3-1 og HVB - Tåstrup B 70 4-0.

2002

I løbet af vinteren måtte vi igen tage et nederlag ved SM I indendørs til Virum-Sorgenfri på hele 2-5, men sølvmedaljerne var meget flotte med 100 års jubilæumslogo fra SBU. Forårets række 1 blev vundet med 8 sejre og 2 uafgjorte, begge mod Solrød 3-3 og 3-3.

I sommerferien valgte vi så at tage til Vildbjerg CUP, som var en stor oplevelse og med 74 hold I årgang 92 fik vi rigeligt med modstand for vores 2 hold i A-rækken og B-rækken. B-række holdet måtte et ½ minut før tid se sig slået ud p.gr.a. 2-2 og færre hjørnespark end Lemvig, som røg I finalerne og vandt. A-række holdet vandt stævnet med meget flot spil især I finalerne: HVB - AB 4-1 og HVB-Skjold 7-0, men det blev også til at nederlag (4. nederlag: HVB - Skive IK 0-1).

I efteråret fik afdelingen 2 række vindere, både række 3 holdet og mesterrække holdet vandt deres puljer, begge med 10 sejre udad 10.

Vi er især meget glade for at vores hold I række 3 viste så flot spil og vilje gennem hele efteråret, men med deres faste stamme var de blevet stabile og spillede noget dejlig flot fodbold.

Mesterrække holdet var igen klar til at hjemføre SM for tredje gang I træk, hvilket er noget af en bedrift, gad vide om andre har gjort dette før ? Vi red på en bølge af selvtillid og flotte resultater og med et system som var ret indøvet ("7-mands juletræssystemet"), at modstanderne kun troede på det I 1. halvleg, på nær Solrød FC, som drillede os med deres spillesystem.

Men igen blev kampene spillet rigtig flot og med 3 sejre: HVB - Næstved IF 3-0, HVB - Farum BK 7-0 ( Farum Boldklubs Officielle Website-filer/VisNyhed.htm) og HVB - AB 2-0, var HVB årgang 92 Sjællandsmestre I 7-mandsfodbold for 3. år I træk, men glæden var ikke mindre, vi erindrer den som euforisk med børnechampagne, vandkamp og pizza I klubhuset.

I løbet af sæsonen begyndte vi med at glæde os til at udvikle holdet til 11-mandsfodbold, hvor vi forventer at det bliver sværere at holde modstanden væk, da mange af de større klubber begynder at få spillere udefra, men da vi I alle årene har fokuseret meget på alle hold og ikke kun de bedste, kunne vi starte forberedelserne med 17-18 spillere med muligheder for at spille række 1 I 2003. Forbedredelserne startede allerede kort efter SM, hvor Tåstrup B70 havde været så forudseende at invitere de bedste hold I SBU og deres 2. hold til Grusbaneturneringer vinteren over og det var her grundlaget for udviklingen til 11-mandsfodbolden blev lagt, sammen med de gode stævner SBU arrangerede I efteråret for årgang 92 hold, som vi også havde gavn af, selvom vi igen tabte til Tåstrup B 70 hele 1-5 (men det gælder ikke, fordi det var en træningskamp !!!).

  2003

Vi sluttede vinteren af med endnu et SM I indendørs, da vi havde heldet I semifinalen mod rivalerne fra Virum-Sorgenfri BK og igen gik det udover Brøndby.

Vi havde tilmeldt holdet til 3 stævner for at teste 11-mands niveauet for holdet I foråret, som blev gode og store oplevelser for holdet. Vi startede med den største opgave først, nemlig Diskonto CUP hos Næstved IF, som havde arrangeret både Elitestævne og Breddestævne, hvor der var inviteret de bedste hold fra Sjælland, København, Jylland og Øerne, så der var lagt op til et mindre DM.

I breddestævnet imponerede HVB 2 igen med at besætte en 2. plads efter Herlufsholm's bedste hold.

Mens HVB 1 efter mange spændende og gode kampe vandt Elitestævnet:

HVB - Slagelse 6-0, HVB - Skovlunde 1-1, HVB - Lyngby 3-1, HVB - Tårnby 4-1

Semifinale: HVB - Herfølge 2-0

Finale:HVB - B 93 6-0

Vi var meget stolte og glade for denne sejr, mod alle de gode hold, samt at få overrakt medaljer, pokal og pæne ord fra Landsholdsassitenttræner Keld Bordinggård lunede også meget. Vi glæder os allerede til 2004 I Næstved.

Herefter deltog vi I klubbens tur til NørreHalne I Nordjylland med 2 hold, som vi blandede. Begge hold kom I Finalen mod hinanden, efter tætte kampe til sidst mod Værløse og Tune.Finalen blev en stor oplevelse, da man går på banen som til en engelsk CUP finale og efter nationalmelodien, blev alle spillernes navne bliver råbt op og de gik et par meter frem. Det var et ret flot syn, da alle aktører stod I samme træningsdragt, men HVB 1 havde "røde strømper og trøjer". Efter en meget taktisk kamp lykkedes det HVB 2 at vinde med 2-0, men både kæmpepokalen for 1 og 2.plads fik vi overrakt om aftenen og det var igen en speciel oplevelse at se begge hold på podiet.

Vi sluttede af I Pinsen med at deltage I Opel CUP I AB, hvor årgang 91 og 92 var slået sammen og det gav nogle spændende kampe, hvor vi om fredagen startede med at slå AB 2 (91) med 5-0, Kozsalin 9-1 (Polen) og Malmø FF 5-0 (Sverige). Så vi var spændte på om vi kunne holde niveauet til om lørdagen. Det fik vi ikke lov til, da B1903 (91-92) slog os 0-1 (5. nederlag) I et hårdt spillet kamp. Men vi spillede alligevel os I finalen med en 6-2 sejr over Bagsværd (91-92).

Så var det tid til igen at møde AB og med indmarch til bane 1 med musik m.m. var vi klar til at gentage succesen fra om fredagen, men AB havde fået kigget os lidt ud og vi havde svært ved at komme igang, måske p.gr.a. de mange tilskuere, men ind ville bolden ikke, før vi med 2 mål lige før pausen afgjorde kampen og modtog medaljer, pokal, krus, trøjer og dejligt AB sengelinned.

I forårets række 1 blev det til 8 sejre og maximumpoint.

Her lige efter sommerferien var vi med til Stryhn CUP I HVB I både årgang 92 med 2 hold og årgang 91 med 1 hold. I årgang 92 vandt HVB 1 efter gode kampe mod Tåstrup B 70, Tuse, Greve 2, Suså og mod Solrød FC I Finalen. HVB 2 fik en flot 5. plads. Dagen efter skulle HVB 1 prøve kræfter med gode hold fra Årgang 91, men efter 4 flotte kampe med 1 sejr (4-0 over B 70 2), 2 uafgjorte (1-1 mod Skjold og B 70 1) og et nederlag (0-1 til RB 1906) fik vi en flot 6. plads, som kun var 1 minut fra at kunne være en 3. plads. Da vi I et brag af en første kamp mod Skjold førte 1-0, til 1 minut før tid. Men det var en meget lærerig dag og hele holdet bevidste at de ville fighte til det sidste også selv om modstanderne var 1 eller 2 hoveder større og samtidig blev der til tider spillet I et meget højt tempo, med flotte detaljer og mål, så det blev egentlig en af de bedste stævner HVB 1 har præsteret indtil videre og det gav en 6.plads !!

I Pokalturneringen blev Herfølge besejret I 1/8 finalen med 3-0 efter en mindre god kamp, hvor Herfølge havde fortjent et par mål, men igen på vilje til at vinde og hårdt arbejde, kørte holdet en sejr hjem på en mindre god dag.Lyngby ventede I kvartfinalen, hvor vi bragte os sikker foran 3-0 ved pausen, men midt I 2.halvleg var forsvaret ude af balance og blev lidt usikre til sidst så Lyngby fik udlignet til 3-3, heldivis reddede Frederik Leen os med et mål I omkampen. Semifinalen lignede lidt kampen mod Lyngby, her bragte vi os foran 3-0 ved pausen, Brøndby IF reducerede til 3-2 inden vi fik styr på tingene og vandt sikkert og fortjent 7-2.

Finalen blev et tilløbsstykke og en kæmpe oplevelse for drengene og dem omkring og sejren på 5-0 over Næstved vil blive husket længe, som en af de flotteste kampe HVB årgang 92 har spillet, især 2. halvleg var meget flot.

Så blev afdelingen også "Pokalvinder 2003 I SBU"

Drengene sluttede 2003 med at hjemføre "the double" i SBU, ved på hjemmebane i Himmelev Idrætspark at vinde SM finalen over Greve IF med 3-1. Man kan egentlig efterhånden tale om ”The sevenble” efter yderligere 5 vundne turneringer i 2003, men det rimer ikke så godt, vel !!

Det blev kulminationen på en utrolig flot 11-mandssæson for hele afdelingen, hvor HVB igen vidste at satsningen på at have 2-3 gode 7-mandshold har givet os 2 fantastiske gode 11-mandshold.

Over sæsonen har HVB 1 spillet 26 kampe i SBU og vundet alle 26 med en målscore på 127-17, hvoraf de 2 halvsæsoner har givet 30 point og målscorerne 42-6 og 47-5, så det vidner om et hold som er godt på alle pladser.

Disse resultater medførte at afdelingen for anden gang på kun 3 år, blev kåret til månedens idrætspræstation I Roskilde I November måned 2003, meget få idrætsudøvere og hold opnår dette.

2004

Året startede med B 70 grusbane turnering, hvor vi spillede I bedste pulje mod nye hold som Frem og Vanløse, samt nogle gode kampe mod Farum og KB (DM vinder miniput 11 mand). Indendørs blev sluttet af med endnu et finale nederlag til Virum-Sorgenfri med 1-2, det var vi selv skyld i, men sølv var flot og da hold 2 kun var få sekunder fra at nå i B-finalerunden, har spillerne gjort det flot indendørs trods de dårlige faciliteter og træningstid de bydes.

En hyggelig Hollandstur til Maastricht var en stor oplevelse og med sølv og en fairplaypokal var det sportslige også fint nok og 2 trætte og glade hold kom en stor oplevelse rigere hjem fra det første internationale stævne.

Sæsonens mål var DM I August I Horsens som hele sæsonen var bygget op til. Vi fik en del tilgang, som styrkede holdet, men også gav en del indkøringsproblemer, hvilket foråret bar præg af, og vi måtte se os hensat til 2.pladsen I puljen og nederlag til Herfølge på hjemmebane, efter 55 kampe uden nederlag I SBU, så modstanderne var også blevet bedre.

En del skader sneg sig også ind på holdet, hvor 2 af de bærende kræfter døjede med skader næsten hele året, hvilket heller ikke var optimalt.

Men DM blev alligevel en flot og stor oplevelse, hvor drengene havde kanaliseret hele deres energi og fokus ind på at gøre en god indsats, hvilket resulterede I en bronzemedalje efter suveræne KB og Herfølge, som slog os 1-0 I semifinalen.

Efteråret blev en stor flot sejrrække på 10 kampe 10 sejre, mens SM finalen mod Farum var skiftet ud med en turnering mellem de 4 bedste på håbløse baner og urutinerede dommere på Møn, det gjorde ikke mulighederne større at HVB var lidt mætte og trætte efter en lang sæson, så her blev det også til Bronze ved SM. Heldet I de afgørende situationer skal vi til at kæmpe endnu mere for.

2005

 2005 var en "mellem sæson", hvor vi skulle bevare os I toppen og udvikle 11 mandspillet yderligere taktisk, da drengene nu har en alder til at kunne træne mere taktisk.

Forårets højdepunkt var 2 flotte medaljer ved både Elite og bredde CUP I Næstved, hvor HVB 1 vandt stævnet og HVB 2 blev nr. 2. SBU foråret blev udemærket HVB 1 blev nr. 2 I puljen efter Virum og HVB 2 forblev I række 2.

Efteråret blev indledt med en flot pokal kamp hvor Brøndby IF's meget forstærkede hold med flere af Farum's tidligere profiler var med, blev besejret I en rigtig gyser, efter 0-2 nede vandt gutterne flot 3-2. I finalen om pokalen mødte vi de indtil da stærk kørende og sejrende Hillerød GI, men efter en diciplineret og taktisk klog indsats blev Hillerød besejret på flot og effektiv kontraspil med hele 5-0, vi blev dermed SBU Pokalvindere for 2. gang. Det tog måske lidt af fokuset fra turneringen, sammen med at et par spillere var lidt slidte og at heldet ikke fulgte os helt som vi plejer, for vi fik skrabet for få point med os og måtte tage til takke med en 2. plads I puljen og for første gang I 5 år skulle vi ikke med til SM.

Var det med til at et par spiller nu måtte videre, vides ikke. Men der var I vinteren en del uro med prøvetræninger hist og her. Men de løjede heldigvis af og HVB årgang 92 kom igen styrket ud af et mindre stormvejr.

Desværre rykkede HVB 2 ned I række 3, da de lige manglede 1 point, I at forblive. Men med tilsagn fra Martin Voss som nye træner, går de gode tider I møde.

Der blev igen fundet og skaffet midler til træning I TOP DK hallen, hele 22 træninger I 2006, før drengene går på græs I HVB.

 2006

Hele 2 a-hold gik videre til SM og et hold kvalificerede sig til c- finalerunden. Samtidig blev træningskampene indledt ekstrem flot I DM sæsonen, med 2 flotte sejre over Slagelse 9-1 og KB 4-2 (for første gang).

 

 

 

 


Copyright(c) 2004 HVB 92. All rights reserved.